Na přípravu masa:
1 plechovka Jackfruit 1 kelímek řeckého bílého jogurtu 1 lžíce prolisovaného česneku
1 lžička mletého zázvoru 1 lžička římského mletého kmínu 1 lžíce koření Tandoori Masala sůl
Na omáčku:
1 lžíce oleje 1 velká cibule
2 plechovky krájená rajčat
150 ml smetany ke šlehání (31%) 1 lžíce prolisovaného česneku
1 lžička mletého zázvoru zázvoru
1 lžička kurkumy
2 hvězdičky badyánu 4 bobkové listy 1 lžička římského mletého kmínu 1 lžička indického kari 1 kousek celé skořice 1 kardamon sůl, med
Na ozdobu: hrst čerstvého koriandru
Příloha:
Rýže
Postup:
Z plechovky Jackies vylijeme vodu, necháme ho odkapat a nasolíme jej. Do jogurtku prolisujeme česnek a dáme do něj koření (zázvor, římský kmín, koření Tandoori Masala). Jackies smícháme s jogurtem a dáme ho péct do předem vyhřáté trouby na 200°C. Pečeme jej asi 8 minut.
Na omáčku si v misce smícháme všechno koření, potom nakrájíme cibulku velmi na drobno a restujeme ji do zlatova na hluboké pánvi cca 4 minutky. Přidáme koření z misky a česnek a restujeme další cca 3 minutky. Přidáme krájená rajčata, smetanu, sůl a hotové maso z trouby. Společně necháme povařit ještě cca 15 minut. Nakonec omáčku dochutíme podle sebe solí, a nebo taky medem, pokud jsou rajčata moc kyselá. Vyndáme bobkový list, badyán, skořici a kardamon a můžeme podávat.
Podáváme s rýží a koriandrem.
Dobrou chuť!
