Tikka Masala s Jackies


Na přípravu masa:

1 plechovka Jackfruit 1 kelímek řeckého bílého jogurtu 1 lžíce prolisovaného česneku

1 lžička mletého zázvoru 1 lžička římského mletého kmínu 1 lžíce koření Tandoori Masala sůl


Na omáčku:

1 lžíce oleje 1 velká cibule

2 plechovky krájená rajčat

150 ml smetany ke šlehání (31%) 1 lžíce prolisovaného česneku

1 lžička mletého zázvoru zázvoru

1 lžička kurkumy

2 hvězdičky badyánu 4 bobkové listy 1 lžička římského mletého kmínu 1 lžička indického kari 1 kousek celé skořice 1 kardamon sůl, med


Na ozdobu: hrst čerstvého koriandru


Příloha:

Rýže

Postup:

Z plechovky Jackies vylijeme vodu, necháme ho odkapat a nasolíme jej. Do jogurtku prolisujeme česnek a dáme do něj koření (zázvor, římský kmín, koření Tandoori Masala). Jackies smícháme s jogurtem a dáme ho péct do předem vyhřáté trouby na 200°C. Pečeme jej asi 8 minut.

Na omáčku si v misce smícháme všechno koření, potom nakrájíme cibulku velmi na drobno a restujeme ji do zlatova na hluboké pánvi cca 4 minutky. Přidáme koření z misky a česnek a restujeme další cca 3 minutky. Přidáme krájená rajčata, smetanu, sůl a hotové maso z trouby. Společně necháme povařit ještě cca 15 minut. Nakonec omáčku dochutíme podle sebe solí, a nebo taky medem, pokud jsou rajčata moc kyselá. Vyndáme bobkový list, badyán, skořici a kardamon a můžeme podávat.

Podáváme s rýží a koriandrem.


Dobrou chuť!