Malinovo-makový koláč bez mouky

Na spodní vrstvu:

• 200 g přírodních kešu @bigboybutter.cz

• 2 vejce

• 3 lžíce medu

• 1 lžička kypřícího prášku bez fosfátů

• špetka soli


Na malinovou vrstvu:

• asi 250 g malin

• 2 lžíce mletého máku

• 1 lžíce medu


Na drobenku:

• 100 g ovesných vloček

• 2 lžíce máku

• hrst drcených vlašských ořechů

• 2 lžíce medu


Postup:

Kešu rozmixujeme na mouku. Přidáme žloutky, med a z bílků vyšleháme sníh, který opatrně vmícháme do těsta. Dáme do formy s pečícím papírem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 10 minut.

Maliny rozmačkáme a přidáme mák a med. Po vychladnutí dáme maliny opatrně na korpus. Připravíme si drobenku smícháním vloček, máku, ořechů a medu a nasypeme na malinovou vrstvu. Pečeme znovu cca 15 minut.