
Suroviny:
500 g bramborových noků – já koupila v Lidlu
250 g tofu
1 malá dýně Hokaido
1 střední cibule
1 stroužek česneku
cca 70 ml mléka
koření na zeleninu (popř. jiné podle chuti)
mletá červená paprika
řepkový olej
sůl, pepř

Postup:
Dýni opláchneme, loupat ji nemusíme a nakrájíme ji na menší kousky. Pár semínek z dýně si můžeme nechat na ozdobu. Dáme ji na pečící papír spolu se semínky z dýně, posypeme ji kořením na zeleninu a pečeme cca 30 minut do změknutí.
Mezitím si dáme bramborové na pánev s olejem a opékáme je do zlatova cca 10 minutek. Ano, je to tak. Noky nemusíte vůbec vařit a budou ještě chutnější! 😊
Upečenou dýni rozmixujeme s mlékem, aby nám vznikla omáčka, dosolíme a dopepříme podle chuti.
Ve větší pánvi si osmahneme cibulku na trošce oleje, přidáme mletou papriku a chvilku restujeme. Potom přidáme i nakrájený česnek a také na malé kostičky nakrájené tofu a restujeme cca 5 minutek.