Noky s dýňovou omáčkou a tofu


Suroviny:

500 g bramborových noků – já koupila v Lidlu

250 g tofu

1 malá dýně Hokaido

1 střední cibule

1 stroužek česneku

cca 70 ml mléka

koření na zeleninu (popř. jiné podle chuti)

mletá červená paprika

řepkový olej

sůl, pepř

Postup:

Dýni opláchneme, loupat ji nemusíme a nakrájíme ji na menší kousky. Pár semínek z dýně si můžeme nechat na ozdobu. Dáme ji na pečící papír spolu se semínky z dýně, posypeme ji kořením na zeleninu a pečeme cca 30 minut do změknutí.

Mezitím si dáme bramborové na pánev s olejem a opékáme je do zlatova cca 10 minutek. Ano, je to tak. Noky nemusíte vůbec vařit a budou ještě chutnější! 😊

Upečenou dýni rozmixujeme s mlékem, aby nám vznikla omáčka, dosolíme a dopepříme podle chuti.

Ve větší pánvi si osmahneme cibulku na trošce oleje, přidáme mletou papriku a chvilku restujeme. Potom přidáme i nakrájený česnek a také na malé kostičky nakrájené tofu a restujeme cca 5 minutek.

© 2020, Happy healthy me, všechna práva vyhrazena.