Znáte tapioka puding? A víte, jak udělat ten nejlepší? Takový, aby tapioka byla co nejvíce nabobtnaná a aby byl puding co nejjemnější? Já vyzkoušela kokosový lehce slazený agávovým sirupem a musím říct, že neměl chybu..

Suroviny na 4 porce:
100 g tapioky v suchém stavu
300 ml vody
300 ml kokosového mléka (může být i klasické)
3 lžíce agávového sirupu (popř. medu)
2 lžíce strouhaného kokosu
Něco nahoru na puding: ovoce, arašídové máslo, oříšky, čokoládu – to už je na Vás.
Postup:
Perličky tapioky si namočíme ve vodě a necháme přes noc odležet. Druhý den přidáme kokosové mléko, agávový sirup, strouhaný kokos a vaříme za stálého míchání, dokud nám puding nezhoustne. Dáme do skleniček, přidáme ovoce nebo cokoliv podle chuti a necháme vychladnout.
Dobrou chuť! : -)
Tapioka je škrob získávaný z kořene rostliny manioka. Tapioka se skládá téměř z čistých sacharidů, neobsahuje lepek a je lehce stravitelná.