Můj tapioka puding

8/20/2020

 

Znáte tapioka puding? A víte, jak udělat ten nejlepší? Takový, aby tapioka byla co nejvíce nabobtnaná a aby byl puding co nejjemnější? Já vyzkoušela kokosový lehce slazený agávovým sirupem a musím říct, že neměl chybu..

 

 

 

 

 

Suroviny na 4 porce:

 

100 g tapioky v suchém stavu

300 ml vody

300 ml kokosového mléka (může být i klasické)

3 lžíce agávového sirupu (popř. medu)

2 lžíce strouhaného kokosu

 

Něco nahoru na puding: ovoce, arašídové máslo, oříšky, čokoládu – to už je na Vás.

 

 

 

Postup:

 

Perličky tapioky si namočíme ve vodě a necháme přes noc odležet. Druhý den přidáme kokosové mléko, agávový sirup, strouhaný kokos a vaříme za stálého míchání, dokud nám puding nezhoustne. Dáme do skleniček, přidáme ovoce nebo cokoliv podle chuti a necháme vychladnout.

 

Dobrou chuť! : -)

 

 

 

Tapioka je škrob získávaný z kořene rostliny manioka. Tapioka se skládá téměř z čistých sacharidů, neobsahuje lepek a je lehce stravitelná.

 

 

Sdílet na Facebooku
Please reload

© 2020, Happy healthy me, všechna práva vyhrazena.