Zdravý a fit čoko perník s kokosem, který je nadupaný bílovinama. To musíte zkusit!
Suroviny na menší plech:
1 plechovka červených fazolí bez nálevu
250 g tvarohu
90 g ovesné mouky (špaldové)
4 lžíce vody
2 vejce
50 g hořké čokolády (min. 70%)
3 lžíce medu
1 lžíce kypřícího prášku bez fosfátů
3 lžičky perníkového koření
2 lžičky skořice
špetka soli
Na polevu a posypání:
50 g hořké čokolády (min. 70%)
2 lžičky másla (já použila Ghí, ale může být i obyčejné)
strouhaný kokos

Postup:
Předehřejeme si troubu na 180°C.
Fazole smícháme s vodou (4 lžíce) a pečlivě rozmixujeme. Přidáme tvaroh, rozmixovaná vejce, med a důkladně rozmícháme. Smícháme si všechny sypké suroviny na těsto (ovesná mouka, perníkové koření, kypřící prášek, skořice, špetka soli) a postupně je přidáváme k mokrým ingrediencím. Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu a vlijeme ji do těsta. Těsto pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C 30-35 minut na horkovzduch. Z těsta musíme vytáhnout suchou špejli, pak je hotové.
Na polevu si rozmustíme čokoládu s máslem a polijeme jí hotový perník.
Posypeme kokosem a je hotovo.
Dobrou chuť!
