Čoko perník s kokosem

7/1/2020

Zdravý a fit čoko perník s kokosem, který je nadupaný bílovinama. To musíte zkusit!

 

Suroviny na menší plech:

 

1 plechovka červených fazolí bez nálevu

250 g tvarohu

90 g ovesné mouky (špaldové)

4 lžíce vody

2 vejce

50 g hořké čokolády (min. 70%)

3 lžíce medu

1 lžíce kypřícího prášku bez fosfátů

3 lžičky perníkového koření

2 lžičky skořice

špetka soli

 

Na polevu a posypání:

50 g hořké čokolády (min. 70%)

2 lžičky másla (já použila Ghí, ale může být i obyčejné)

strouhaný kokos

 

 

 

 

 

 

Postup:

 

Předehřejeme si troubu na 180°C.

 

Fazole smícháme s vodou (4 lžíce) a pečlivě rozmixujeme. Přidáme tvaroh, rozmixovaná vejce, med a důkladně rozmícháme. Smícháme si všechny sypké suroviny na těsto (ovesná mouka, perníkové koření, kypřící prášek, skořice, špetka soli) a postupně je přidáváme k mokrým ingrediencím. Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu a vlijeme ji do těsta. Těsto pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C 30-35 minut na horkovzduch. Z těsta musíme vytáhnout suchou špejli, pak je hotové.

 

Na polevu si rozmustíme čokoládu s máslem a polijeme jí hotový perník. 

 

Posypeme kokosem a je hotovo.

 

Dobrou chuť!

 

 

 

 

Sdílet na Facebooku
Please reload

© 2020, Happy healthy me, všechna práva vyhrazena.