Každý recept se dá udělat zdravěji a stejně tak i tato Ananasová buchta. Místo bílé mouky lze použít špaldová nebo třeba ovesná mouka, cukr se může úplně vynechat nebo se použije troška medu a bílá poleva se udělá z tvarohu slazeného medem.
Na jeden menší plech budete potřebovat:
Na těsto:
1 plechovka ananasu (580 ml včetně šťávy)
250 g hladké mouky (špaldová nebo ovesná)
3 vejce
1 kypřící prášek bez fosfátů
2 lžičky jedlé sody
Na polevu:
250 g měkkého tvarohu ve vaničce
1 vanilkový pudinkový prášek
2 lžíce medu
Na buchtu:
hořká čokoláda, oříšky
Postup:
Ananas v plechovce rozmixujeme i se šťávou nebo nakrájíme na kousky. Vejce vyšleháme a smícháme s ananasem, přidáme sypké suroviny smíchané dohromady (mouka, jedlá soda, kypřící prášek) a pečlivě promícháme. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C 35-40 minut na horkovzduch.
Suroviny na polevu jednoduše smícháme a natřeme na vychladlé těsto a posypeme čokoládou nebo oříšky.
