Ananasová buchta – zdravější verze


Každý recept se dá udělat zdravěji a stejně tak i tato Ananasová buchta. Místo bílé mouky lze použít špaldová nebo třeba ovesná mouka, cukr se může úplně vynechat nebo se použije troška medu a bílá poleva se udělá z tvarohu slazeného medem.


Na jeden menší plech budete potřebovat:


Na těsto:

1 plechovka ananasu (580 ml včetně šťávy)

250 g hladké mouky (špaldová nebo ovesná)

3 vejce

1 kypřící prášek bez fosfátů

2 lžičky jedlé sody


Na polevu:

250 g měkkého tvarohu ve vaničce

1 vanilkový pudinkový prášek

2 lžíce medu


Na buchtu:

hořká čokoláda, oříšky



Postup:


Ananas v plechovce rozmixujeme i se šťávou nebo nakrájíme na kousky. Vejce vyšleháme a smícháme s ananasem, přidáme sypké suroviny smíchané dohromady (mouka, jedlá soda, kypřící prášek) a pečlivě promícháme. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C 35-40 minut na horkovzduch.


Suroviny na polevu jednoduše smícháme a natřeme na vychladlé těsto a posypeme čokoládou nebo oříšky.



© 2020, Happy healthy me, všechna práva vyhrazena.