Zdravější verze malinových muffinů z tvarohového těsta a vylepšených čokoládou. To je nový recept, o který jsem se s Vámi musela podělit. Skvělá snídaně nebo svačinka do práce, protože si je dáte jednoduše do krabičky a dáte si je kdykoliv. Můžete si k nim dát ještě řecký jogurt nebo tvaroh a tato svačinka Vás skvěle zasytí. Tak pojďme na ně…
Suroviny na cca 8 větších kousků:
Na těsto:
80 g špaldové hladké mouky
250 g měkkého tvarohu ve vaničce
50 g kokosového cukru (nebo třeba březového, popř. třtinového)
3 vejce
2 lžíce arašídového jemného másla @bigboybutter.cz
2 lžičky skořice
2 lžičky kypřícího prášku bez fosfátů
špetka soli
Na muffiny:
hrst mražených malin
nalámaná hořká čokoláda
+ papírové košíčky na muffiny

Postup:
Předehřejeme si troubu na 180°C.
Vyšleháme vejce s kokosovým cukrem, přidáme tvaroh, arašídové máslo a promícháme. Sypké suroviny si smícháme v misce (mouka, skořice, kypřící prášek a špetku soli). Sypkou směs přisypáváme postupně do směsi s vejci a mícháme, než nám vznikne těsto.
Já jsem si dala do své silikonové formy na muffiny ty papírové a vylévala jsem do nich těsto (téměř po hranu košíčku), aby mi při pečení udržely pěkně tvar. Pokud nemáte formu, dejte si na plech raději 2 papírové košíčky v sobě. Po vylití těsta do košíčků dáme na každý muffin pár malin a posypeme čokoládou.
Pečeme na 180°C v předem vyhřáté troubě 25-30 minut na horkovzduch. Upečené muffiny jsou na povrchu zlatavé a vytáhneme z nich suchou špejli.
Dobrou chuť!
