Malinové muffiny s čokoládou

5/22/2020

 

 

Zdravější verze malinových muffinů z tvarohového těsta a vylepšených čokoládou. To je nový recept, o který jsem se s Vámi musela podělit. Skvělá snídaně nebo svačinka do práce, protože si je dáte jednoduše do krabičky a dáte si je kdykoliv. Můžete si k nim dát ještě řecký jogurt nebo tvaroh a tato svačinka Vás skvěle zasytí. Tak pojďme na ně…

 

Suroviny na cca 8 větších kousků:

Na těsto:

80 g špaldové hladké mouky

250 g měkkého tvarohu ve vaničce

50 g kokosového cukru (nebo třeba březového, popř. třtinového)

3 vejce

2 lžíce arašídového jemného másla @bigboybutter.cz

2 lžičky skořice

2 lžičky kypřícího prášku bez fosfátů

špetka soli

 

Na muffiny:

hrst mražených malin

nalámaná hořká čokoláda

+ papírové košíčky na muffiny

 

 

 

 

 

Postup:

 

Předehřejeme si troubu na 180°C.

 

Vyšleháme vejce s kokosovým cukrem, přidáme tvaroh, arašídové máslo a promícháme. Sypké suroviny si smícháme v misce (mouka, skořice, kypřící prášek a špetku soli). Sypkou směs přisypáváme postupně do směsi s vejci a mícháme, než nám vznikne těsto.

 

Já jsem si dala do své silikonové formy na muffiny ty papírové a vylévala jsem do nich těsto (téměř po hranu košíčku), aby mi při pečení udržely pěkně tvar. Pokud nemáte formu, dejte si na plech raději 2 papírové košíčky v sobě. Po vylití těsta do košíčků dáme na každý muffin pár malin a posypeme čokoládou.

 

Pečeme na 180°C v předem vyhřáté troubě 25-30 minut na horkovzduch. Upečené muffiny jsou na povrchu zlatavé a vytáhneme z nich suchou špejli.

 

Dobrou chuť!

 

 

 

 

 

Sdílet na Facebooku
Please reload

© 2020, Happy healthy me, všechna práva vyhrazena.