Rychlá večeře, oběd nebo svačina, která je docela úlet. Ale rychlý úlet, protože celozrnnou tortillu jsem koupila v Lidlu a ani jsem neměla zalepený ruce od těsta nebo mouku všude v kuchyni.
Tuhle pizzu si můžete udělat z čehokoliv, avšak nutno podotknout, že zapékat v troubě se musí jen pár minut, aby se tortilla nespálila.
Já jsem z ní udělala plnohodnotné jídlo a udělala jsem ji s cizrnovou směsí se zeleninou. Navíc díky této směsi nebude tortillo pizza suchá.
To musíte vyzkoušet!
Suroviny na 2 pizzy (tortilly):
2 celozrnné tortilly (koupíte v Lidlu)
1 plechovka cizrny
1 zelená paprika
1 hrst zelených fazolek
1 červená cibule
½ šálku kokosového mléka (nebo obyčejného)
Cca 70 g strouhaného Ementálu (nebo např. Goudy)
kapka řepkového oleje
kari, sůl, pepř
Postup:
Na rozpálené pánvi s kapkou oleje orestujeme cibuli nakrájenou na proužky cca 3 minutky, potom přidáme cizrnu, nakrájenou papriku, fazolky a posypeme kari podle chuti (já dávala cca 2 lžičky). Zeleninu restujeme dalších asi 5 minut a poté přidáme mléko. Povaříme.
Směs je hotová, až je zelenina měkká a až se nám mléko trošku odpaří a vznikne nám taková kari omáčka.
Na plech s pečícím papírem si dáme 2 tortilly, posypeme je sýrem, naneseme směs z cizrny a ještě jednou posypeme sýrem.
Tortillo pizzu pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C a pečeme maximálně 10 minut. Pozor, ať se Vám okraje nespálí, hlídejte to 😊
Dobrou chuť!

