Jak se nejlíp zbavit přezrálých banánů? No, jak jinak než upéct Banana bread! Prostře klasika, která nikdy neomrzí!
Suroviny:
2 střední banány
1 střední jablko
100 g špaldové hladké mouky
30 g proteinu (nemusí být - nahraďte 30 g mouky)
3 vejce
3 lžičky kypřícího prášku
2 lžíce javorového sirupu (medu)
2 lžičky skořice
špetka soli
hrst drcené čokolády
Postup:
Jablko a banány oloupeme a rozmixujeme do hladka. Rozmixované ovoce dáme do mísy a přidáme vejce, javorový sirup (med) a důkladně promícháme. Smícháme sypké suroviny (mouka, protein - pokud máme, pokud ne dáme o to víc mouky, kypřící prášek, skořice a špetku soli) a postupně přisypáváme do směsi s ovocem. Nakonec vmícháme část drcené čokolády (trošku si necháme přímo na posypaní Banana breadu). Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C cca 30 minut na horkovzduch, v podélné formě na chlebík s pečícím papírem.
