Citrónovo-malinový dortík

Jaro je tady a s ním tento jarní citrónovo-malinový dortík.

Suroviny:

Na korpus:

200 g hladké špaldové mouky

150 ml mléka (rýžového nebo i klidně kravského)

80 g tekutého medu

2 vejce

2 lžičky citrónové kůry

2 a půl lžičky kypřícího prášku bez fosfátů

špetka soli

1. vrstva dortu:

malinová marmeláda

(ideálně domácí nebo jiná kvalitní marmeláda)

2. vrstva dortu:

250 g Ricotty

125 g řeckého kvalitního jogurtu

(např. Milko, který je hodně hutný)

1 lžička citrónové kůry

2 lžíce medu

Na ozdobu:

plátky citrónu

sušené nebo čerstvé maliny

Postup:

Vejce pečlivě vyšleháme s medem a přidáme mléko. V jiné misce smícháme všechny sypké suroviny (mouka, kypřící prášek a sůl). Postupně přisypáváme k vyšlehaným vejcím, nakonec přidáme i citrónovou kůru a korpus pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C cca 30 minut. Já jsem použila podélnou formu na chlebík. Že je korpus hotový poznáte tak, že je na povrchu zlatavý a vytáhnete z něj suchou špejli.


Mezitím, co se nám bude dortík péct, si připravíme bílý krém. Jednoduše smícháme Ricottu, kvalitní hutný jogurt, med a citrónovou kůru. Než nám korpus vychladne, dáme krém ještě do lednice. Poté si jej dáme do sáčku s ustřiženou špičkou.


Na vychladlý korpus natřeme marmeládu a na tu bílý citrónový krém. Tvoříme pěkné obloučky a nakonec ozdobíme plátky citrónu a malinami.


Skladujeme v lednici.


Pokud na Vás nebo návštěvu nebude dostatečně sladký, můžete jej při podávání vylepšit javorovým sirupem.


Dobrou chuť.

Štítky:

© 2020, Happy healthy me, všechna práva vyhrazena.