Zdravá strava je jednoduchá a hlavně rychlá, tento recept je toho důkazem. Navíc pokud jste vegetariáni, nebo jen zrovna nemáte na maso chuť, určitě Vás tento recept potěší. Maso jsem nahradila tofu a aby bylo v receptu ještě víc bílkovin, dala jsem do něj sýr a použila čočkové těstoviny. Můžete samozřejmě použít i normální, ale luštěninové těstoviny obsahují vysoký podíl bílkovin a skvěle zasytí na delší dobu.
Suroviny na 2 větší porce:
Na těstoviny:
1 balení uzeného tofu
150 g čočkových těstoviny v neuvařeném stavu (koupíte např. v Lidlu)
1 ks mozarrelly
125 g Žervé
125 g rajčat (bud čerstvých mixovaných nebo v plechovce)
1 ks cibule
1 ks většího stroužku česneku
kapka oleje
sůl, pepř
1 a půl šálku vody
Na ozdobení:
rukola
strouhaný sýr (Ementál)

Postup:
Těstoviny si uvaříme v osoléné vodě (né uplně do měkka). Na pánvi si mezitím osmahneme na kapce oleje cibulku nakrájenou na malé kousky do zlatova. K té přidáme česnek, nakrájené tofu a restujeme cca 3 minutky. Téměř uvařené těstoviny slijeme, dáme do nich osmahnutou cibulku a česnek, přidáme Žervé, rozmixované rajčata, vodu a důkladně promícháme. Těstoviny v tomto dovaříme do měkka a nakonec přidáme natrhanou mozzarellu, která se nám rozpustí. Pokud bude Vám po rozpuštění mozzarelly nevznikne krémová konzistence, ale spíše voda, budete muset přidat např. rýžovou mouku na zahuštění.
Těstoviny dosolíme a dopepříme podle chuti. Podáváme s nastrouhaným sýrem a rukolou.
To byla rychlovka, že? :-)
Dobrou chuť!
