Krémové těstoviny s tofu

Zdravá strava je jednoduchá a hlavně rychlá, tento recept je toho důkazem. Navíc pokud jste vegetariáni, nebo jen zrovna nemáte na maso chuť, určitě Vás tento recept potěší. Maso jsem nahradila tofu a aby bylo v receptu ještě víc bílkovin, dala jsem do něj sýr a použila čočkové těstoviny. Můžete samozřejmě použít i normální, ale luštěninové těstoviny obsahují vysoký podíl bílkovin a skvěle zasytí na delší dobu.


Suroviny na 2 větší porce:


Na těstoviny:

1 balení uzeného tofu

150 g čočkových těstoviny v neuvařeném stavu (koupíte např. v Lidlu)

1 ks mozarrelly

125 g Žervé

125 g rajčat (bud čerstvých mixovaných nebo v plechovce)

1 ks cibule

1 ks většího stroužku česneku

kapka oleje

sůl, pepř

1 a půl šálku vody


Na ozdobení:

rukola

strouhaný sýr (Ementál)



Postup:


Těstoviny si uvaříme v osoléné vodě (né uplně do měkka). Na pánvi si mezitím osmahneme na kapce oleje cibulku nakrájenou na malé kousky do zlatova. K té přidáme česnek, nakrájené tofu a restujeme cca 3 minutky. Téměř uvařené těstoviny slijeme, dáme do nich osmahnutou cibulku a česnek, přidáme Žervé, rozmixované rajčata, vodu a důkladně promícháme. Těstoviny v tomto dovaříme do měkka a nakonec přidáme natrhanou mozzarellu, která se nám rozpustí. Pokud bude Vám po rozpuštění mozzarelly nevznikne krémová konzistence, ale spíše voda, budete muset přidat např. rýžovou mouku na zahuštění.


Těstoviny dosolíme a dopepříme podle chuti. Podáváme s nastrouhaným sýrem a rukolou.


To byla rychlovka, že? :-)


Dobrou chuť!


© 2020, Happy healthy me, všechna práva vyhrazena.