
Suroviny na 8-10 kousků:
Na sušenky:
130 g jemných ovesných vloček
50 rozmixovaných vlašských ořechů
80 g tekutého medu
70 g tekutého kokosového oleje
1 lžíce skořice
špetka soli
Náplň:
125 g bílého řeckého jogurtu
80 g lesního ovoce
1 lžíce medu
2 lžičky agaru (místo želatinového prášku, koupíte ve zdravé výživě)
4 lžíce vody
Na ozdobu:
80 g kvalitní 80% čokolády
1 lžička kokosového oleje
Postup:
Ovesné vločky a vlašské ořechy rozmixujeme na mouku, dáme do mísy a přilijeme med a kokosový olej. Přidáme špetku soli a pečlivě promícháme. Na plech s pečícím papírem tvarujeme z těsta kuličky, ty pak pomocí lžíce vytvarujeme do placky. Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C na horkovzduch 15-20 minut. Necháme sušenky vychladnout.
Na náplň si rozmrazíme lesní ovoce (klidně v mikrovlnce) a zbavíme ho úplně vody. Ovoce dáme do malého hrnce a smícháme s jogurtem, vodou, medem a agarem. Přivedeme k varu a mícháme asi 1 minutku, než začne směs houstnout – pozor, ať se vám to nepřipálí.
Náplň dáváme lžičkou na vychladlé sušenky a necháme ji vychladnout. Mezitím si ve vodní lázni roztopíme čokoládu, přidáme do ní lžičku kokosového oleje a až je náplň na sušenkách vychladlá, polijeme je čokoládou. Opět necháme ztuhnout.
Sušenky podáváme s tvarohem nebo s jogurtem. Ideální svačinka nebo třeba snídaně.

Dobrou chuť!