Suroviny na 4 porce:
1 ks střední dýně Hokaido
400 g rýže
150 g strouhaného ementálu (nebo jiného sýra)
3 lžíce sýru Ricotta na zjemnění
1 ks červené cibule
1 lžíce olivového oleje
1 větší stroužek česneku
sůl, pepř, bylinky dle chuti

Postup:
Dýni vydlabeme, nakrájíme na čtverečky i se slupkou a pečeme na plechu s pečícím papírem asi 30 minut na 200°C. Mezitím uvaříme rýži podle návodu a na olivovém oleji si v hrnci osmahneme cibulku. Po 3 minutách přidáme nakrájený česnek a restujeme ještě asi minutku. Po upečení dýně vezmeme její jednu polovinu a dáme ji do mixéru společně, s Ricottou, restovanou cibulkou s česnekem, solí, pepřem a bylinkami - přidáme i trošku vody, aby to šlo lépe. Mixujeme do hladka a poté smícháme s uvařenou rýží a kostečkami dýně (druhou polovinou dýně). Dochutíme ještě podle sebe a při podávání posypeme sýrem. Sýr můžeme vmíchat i do rizota.
Dobrou chuť!
