Dýňové rizoto se sýrem

11/10/2019

 

 

Suroviny na 4 porce:

 

1 ks střední dýně Hokaido

400 g rýže

150 g strouhaného ementálu (nebo jiného sýra)

3 lžíce sýru Ricotta na zjemnění

1 ks červené cibule

1 lžíce olivového oleje

1 větší stroužek česneku

sůl, pepř, bylinky dle chuti

 

 

Postup:

 

Dýni vydlabeme, nakrájíme na čtverečky i se slupkou a pečeme na plechu s pečícím papírem asi 30 minut na 200°C. Mezitím uvaříme rýži podle návodu a na olivovém oleji si v hrnci osmahneme cibulku. Po 3 minutách přidáme nakrájený česnek a restujeme ještě asi minutku. Po upečení dýně vezmeme její jednu polovinu a dáme ji do mixéru společně, s Ricottou, restovanou cibulkou s česnekem, solí, pepřem a bylinkami - přidáme i trošku vody, aby to šlo lépe. Mixujeme do hladka a poté smícháme s uvařenou rýží a kostečkami dýně (druhou polovinou dýně). Dochutíme ještě podle sebe a při podávání posypeme sýrem. Sýr můžeme vmíchat i do rizota.

 

Dobrou chuť!

 

 

 

 

Sdílet na Facebooku
Please reload

© 2019, Happy healthy me, všechna práva vyhrazena.