Trhané kuřecí s dýňovým salátem


O víkendu jsem dělala opět trhaný kuřecí, protože posledně mělo úspěch. Tentokrát se salátkem s pečenou dýní.

Suroviny na 2 větší porce masa: 3 kuřecí prsní řízky asi 250 g pasírovaných rajčat 1/2 litru vody 2 lžíce olivového oleje 1 červená cibule 2 větší stroužky česneku 3 lžíce mleté sladké papriky 1 lžíce medu sůl, pepř, oregáno Kuřecí prsa opláchneme, odkrojíme, co se nám nelíbí, ale necháme je v celku. Osolíme je a opepříme. Ve středním hrnci s olejem osmahneme cibulku nakrájenou na malé kostečky do zlatova. Potom přidáme i nakrájený česnek a mletou papriku a osmahneme lehce asi minutku. Přidáme rajčata, zamícháme a do vzniklé omáčky vložíme i maso. Zalijeme asi 1/2 litra vody. Ještě dostatečně posolte, opepřete a přidejte oregano. Vaříme pod pokličkou asi 60 minut do změknutí masa. Po hodince se voda z hrnce odpaří a vznikne hustší marináda (podle chuti přidejte vodu, popř. marinádu povařte dál, aby se zbytek vody odpařilo). Maso z marinády vyndejte a natrhejte na vlákna - ty pak smíchejte s marinádou.

Quinoa salát:

políček rukola černá quinoa pečená dýně trošku šťávy z citrónu mandle olivový olej, sůl, pepř

© 2020, Happy healthy me, všechna práva vyhrazena.