Trhané kuřecí s dýňovým salátem

10/3/2019

 

 

O víkendu jsem dělala opět trhaný kuřecí, protože posledně mělo úspěch. Tentokrát se salátkem s pečenou dýní.


Suroviny na 2 větší porce masa:

3 kuřecí prsní řízky
asi 250 g pasírovaných rajčat
1/2 litru vody
2 lžíce olivového oleje
1 červená cibule
2 větší stroužky česneku
3 lžíce mleté sladké papriky
1 lžíce medu
sůl, pepř, oregáno

Kuřecí prsa opláchneme, odkrojíme, co se nám nelíbí, ale necháme je v celku. Osolíme je a opepříme. Ve středním hrnci s olejem osmahneme cibulku nakrájenou na malé kostečky do zlatova. Potom přidáme i nakrájený česnek a mletou papriku a osmahneme lehce asi minutku. Přidáme rajčata, zamícháme a do vzniklé omáčky vložíme i maso. Zalijeme asi 1/2 litra vody. Ještě dostatečně posolte, opepřete a přidejte oregano. Vaříme pod pokličkou asi 60 minut do změknutí masa.
Po hodince se voda z hrnce odpaří a vznikne hustší marináda (podle chuti přidejte vodu, popř. marinádu povařte dál, aby se zbytek vody odpařilo). Maso z marinády vyndejte a natrhejte na vlákna - ty pak smíchejte s marinádou.


Quinoa salát:


políček
rukola
černá quinoa
pečená dýně
trošku šťávy z citrónu
mandle
olivový olej, sůl, pepř

 

 

 

 

Sdílet na Facebooku
Please reload

© 2020, Happy healthy me, všechna práva vyhrazena.