
Suroviny:
3 střední banány
1 větší jablko
130 g kefíru
120 g špaldové mouky
80 g pekanových (vlašských oříšků)
3 lžíce javorového sirupu
30 g holandského kakaa
špetka soli
1 sáček kypřícího prášku bez fosfátů
Postup:
Do receptu se snažte použít co nejzralejší banány a sladké jablko, abyste už nemuseli chlebík moc doslazovat. Banány oloupeme a rozmixujeme společně s jablkem na kaši. Přidáme kefír a javorový sirup. Rozmixujeme pekanové (vlašské) ořechy na mouku a smícháme s ostatními sypkými surovinami. Tuto sypkou směs pomalu přisypáváme do rozmixovaného ovoce s kefírem a sirupem. Pečlivě promícháme a dáme do podélné formy s pečícím papírem.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C cca 1 hodinku (nebo po vytažení suché špejle – záleží na výšce těsta).
Doporučujeme na snídaní/svačinu s řeckým jogurtem a ořechovým máslem!
Mňam!
