
Suroviny:
Na korpus:
70 g vlašských ořechů
90 g špaldové mouky
140 g řeckého jogurtu
70 g datlové pasty (nebo datlí)
3 vejce
1,5 lžičky kypřícího prášku
3 lžíce vlažné vody
špetka soli
Na krém:
250 g odtučněného měkkého tvarohu
250 g ricotty
70 g arašídového másla @bigboybutter.cz
50 g hořké čokolády
hrst lesního ovoce
2 lžíce medu (nebo dle chuti)
Na ozdobení:
třeba maliny sušené mrazem, oříšky, ovoce
[endif]
Postup:
Rozmixujeme vlašské oříšky na mouku a potom rozmixujeme i společně s datlovou pastou. Oddělíme si žloutky od bílků a ke žloutkům přidáme jogurt a vodu. Rozmícháme a přidáme i mouku z oříšků s datlovou pastou, špaldovou mouku, kypřícím práškem a špetkou soli. Nakonec do těsta vmícháme vyšlehaný sníh z bílků. Pokud je těsto až moc hutné, přidejte trošku vody – záleží jakou použijete mouku.
Korpus pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C cca 30 minut, z korpusu musíme vytáhnout suchou špejli.
Připravíme si 2 krémy: jeden z poloviny tvarohu, z poloviny ricotty, oříškového másla, z 1 lžíce medu a rozpuštěné hořké čokolády a druhý z druhé poloviny tvarohu, ricotty, z lesního ovoce a 1 lžíce medu.