Suroviny:
50 g kešu oříšku natural
50 g arašídů nesolených
80 g mletého máku
250 g měkkého odtučněného tvarohu
70 g datlové pasty
100 ml rýžového mléka (nebo obyčejné)
1 vejce
1,5 lžičky kypřícího prášku bez fosfátů
Postup:
Kešu a arašídy rozmixujeme na mouku, přidáme i datlovou pastu, aby se vmíchala do směsi. Potom přidáme i mák a kypřící prášek. V jiné mísy si smícháme žloutek, tvaroh a mléko. Do této mísy přidáme sypkou směs a nakonec přidáme ještě sníh z bílku.
Podélnou formu si potřeme zevnitř kapkou oleje a vysypeme moukou (bezlepkovou, pokud chcete makovec bez lepku). Makovec pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C cca 30 minut. Z těsta musíme vytáhnout suchou špejli.
Dobrou chuť!
