Makovec bez mouky a bez cukru

Suroviny:

50 g kešu oříšku natural

50 g arašídů nesolených

80 g mletého máku

250 g měkkého odtučněného tvarohu

70 g datlové pasty

100 ml rýžového mléka (nebo obyčejné)

1 vejce

1,5 lžičky kypřícího prášku bez fosfátů

Postup:

Kešu a arašídy rozmixujeme na mouku, přidáme i datlovou pastu, aby se vmíchala do směsi. Potom přidáme i mák a kypřící prášek. V jiné mísy si smícháme žloutek, tvaroh a mléko. Do této mísy přidáme sypkou směs a nakonec přidáme ještě sníh z bílku.

Podélnou formu si potřeme zevnitř kapkou oleje a vysypeme moukou (bezlepkovou, pokud chcete makovec bez lepku). Makovec pečeme v předem vyhřáté troubě na 180 °C cca 30 minut. Z těsta musíme vytáhnout suchou špejli.

Dobrou chuť!

© 2020, Happy healthy me, všechna práva vyhrazena.