
Suroviny:
Na korpus:
100 g bezlepkové mouky Nomix
90 ml rýžového mléka (nebo jiného, ale rýžové je nasládlé)
2 vejce
4 lžíce holandského kakaa
50 g datlové pasty
1/2 lžičky kypřícího prášku bez fosfátů
špetka soli
Na krém:
500 g odtučněného měkkého tvarohu
2 lžíce medu
2 lžíce holandského kakaa
Na posypaní:
nastrouhaná hořká čokoláda (min. 80%)
Postup:
Oddělíme žloutky od bílků a žloutky vyšleháme s datlovou pastou. Datlovou pastu si namočím ve vodě alespoň na 15 minutek, aby se mi s ní lépe pracovalo. Přidáme ke žloutkům mléko, mouku, kakao, špetku soli a kypřící prášek - důkladně promícháme. Nakonec vyšleháme bílky v tuhý sníh a vmícháme opatrně do těsta. Podélnou formu (cca 34 cm na délku a 10 na šířku) vymažeme kapkou oleje a vysypeme moukou. Těsto nalijeme do formy a pečeme na 180°C v předem vyhřáté troubě 15-20 minutek. Musíme z hotového těsta vytáhnout suchou špejli.
Krém vytvoříme pouze smícháním všech surovin. Necháme jej v lednici, než nám vychladne korpus a potom ho na něj rozetřeme.
Posypeme nastrouhanou čokoládou a dáme ztuhnout do lednice. Bude se nám dobře krájet druhý den.
Dobrou chuť.
