Čokoládový dezert bez lepku a cukru

5/2/2019

 

 

Suroviny:

 

Na korpus:

100 g bezlepkové mouky Nomix 

90 ml rýžového mléka (nebo jiného, ale rýžové je nasládlé)

2 vejce

4 lžíce holandského kakaa

50 g datlové pasty

1/2 lžičky kypřícího prášku bez fosfátů

špetka soli

 

Na krém:

500 g odtučněného měkkého tvarohu

2 lžíce medu

2 lžíce holandského kakaa

 

Na posypaní:

nastrouhaná hořká čokoláda (min. 80%)

 

Postup:

 

 

Oddělíme žloutky od bílků a žloutky vyšleháme s datlovou pastou. Datlovou pastu si namočím ve vodě alespoň na 15 minutek, aby se mi s ní lépe pracovalo. Přidáme ke žloutkům mléko, mouku, kakao, špetku soli a kypřící prášek - důkladně promícháme. Nakonec vyšleháme bílky v tuhý sníh a vmícháme opatrně do těsta. Podélnou formu (cca 34 cm na délku a 10 na šířku) vymažeme kapkou oleje a vysypeme moukou. Těsto nalijeme do formy a pečeme na 180°C v předem vyhřáté troubě 15-20 minutek. Musíme z hotového těsta vytáhnout suchou špejli.

 

Krém vytvoříme pouze smícháním všech surovin. Necháme jej v lednici, než nám vychladne korpus a potom ho na něj rozetřeme. 

 

Posypeme nastrouhanou čokoládou a dáme ztuhnout do lednice. Bude se nám dobře krájet druhý den.

 

Dobrou chuť.

 

 

 

 

Sdílet na Facebooku
Please reload

© 2019, Happy healthy me, všechna práva vyhrazena.