Velikonoční tvarohový mazanec


Suroviny:

500 g hladké špaldové mouky

250 g měkkého tvarohu

80 g kokosového cukru

60 g kokosového tuku (másla)

2 vejce + 1 na potření

1 balíček prášku do pečiva bezfosfátů

1 citrón

špetka soli

plátky mandlí na posypání

Tip pro Vás:

Můžete do těsta přidat i rozinky, brusinky nebo třeba oříšky.

Postup:

Vejce vyšleháme s kokosovým cukrem, přidáme tvaroh a kokosový tekutý tuk. Smícháme všechny ostatní sypké suroviny (mouka, prášek do pečiva, nastrouhanou kůru z citrónu, špetku soli, popř. i rozinky) a přidáme ke směsi k vejcím - nejlépe se s těstem pracuje pomocí dlaní.

Z těsta uděláme "bochánek", který pečeme na plechu s pečícím papírem v předehřáté troubě na 160°C cca 20 minut. Potom zvýšíme na 180°C a pečeme dalších asi 25 minut na horkovzduch.

Po upečení teplý mazanec potřeme vajíčkem a posypeme mandlemi.

Podáváme třeba s domácím džemem, medem a nebo oříškovým máslem.

© 2020, Happy healthy me, všechna práva vyhrazena.