Jablečný koláč bez lepku a bez cukru

3/18/2019

 

 

 
Suroviny na těsto:


250 g tvarohu 
125 g Ricotty 
210 g bezlepkové mouky Nomix @nominalzdravavyziva
1 lžíce kokosového tuku
špetka soli


Na náplň:


125 g Ricotty
asi 300 g jablek (oloupaných a nakrájených na kostečky)
2 lžičky skořice
50 g datlové pasty


Na krustu:


2 větší vejce
1 lžička skořice


asi 30 g kokosového cukru

 


Postup:


Ricottu rozdělíme na 2 poloviny a smícháme všechny ingredience na těsto (ideálně pomocí dlaní) a dáme odležet do lednice. Mezitím si připravíme náplň z oloupaných a nakrájených jablek (použijeme ty nejčervenější a nejsladší, co najdeme). V hrnci smícháme všechny suroviny na náplň a zahříváme na plameni cca 10 minutek. Potom rozválíme těsto, aby bylo větší než forma a vložíme ho do formy. Na těsto dáme jablečnou náplň a zalijeme ji vyšlehanými vejci se skořicí. Koláč pečeme asi 20 minut na 180°C v předem vyhřáté troubě. Po vytažení z trouby ho posypeme kokosovým cukrem, aby vznikla krustička. 


Koláč podáváme klidně ještě teplý nebo si jej přihřejeme v mikrovlnce. Mňam!

 

 

 

 

 

Tags:

Sdílet na Facebooku
Please reload

© 2019, Happy healthy me, všechna práva vyhrazena.