Fit Bounty dotík bez lepku

2/20/2019

Tento dortík je nejen zdravý, ale navíc je fit, protože je bez mouky a obsahuje vyšší podíl bílkovin a to díky cizrně a ricottě. Pamatujte, že u receptu musíte ochutnávat, sladidla použijte jen tolik, kolik je nutné, aby vám dezert chutnal. Já se snažím používat vždy co nejméně. 

 

A co na takový dort budete potřebovat?

 

 

 

Suroviny:

 

Na korpus:

125 g UVAŘENÉ cizrny 

25 g holandského kakaa

30 g vysokoprocentní hořké čokolády

1 lžička kypřícího prášku bez fosfátů

2 vejce

40 g medu

50 ml vlažné vody

špetka soli

 

Na prostřední vrstvu:

400 g rýžového mléka

250 g sýru ricotta

170 g strouhaného kokosu

60 g kokosového oleje

1 lžíce medu

 

Na vrchní vrstvu:

asi 70 g vysokoprocentní hořké čokolády

1 lžíce kokosového oleje

 

Postup:

 

Uvařenou rozmixujeme společně s vodou a smícháme se sypkými surovinami (kakao, kypřící prášek, sůl). V jiné míse si vyšleháme vejce s medem a smícháme se sypkými surovinami. Na vodní lázni rozpustíme čokoládu a vmícháme do těsta. 

 

Formu si vytřeme olejem/máslem a vysypeme kakaem. Těsto nalijeme do formy a korpus pečeme v předem vyhřáté troubě na 180°C asi 15 minut.

 

Připravíme si kokosovou (prostřední vrstvu) a to tak, že rozmixujeme kokos na mouku. Do kastrólku dáme rýžové mléko (použijte také rýžové, je přirozeně sladké) a kokos a vaříme asi 5 minutek. Potom sundáme ze sporáku a do vřelé směsi vmícháme olej, med a ricottu. 

 

Tuto kokosovou směs vylijeme na vychladlý korpus a dáme ztuhnout do lednice, alespoň na 4 hodiny.

 

Po vytažení z lednice zkontrolujeme, že je kokosová vrstva opravdu tuhá a připravíme si opět vodní lázeň. Rozehřejeme čokoládu s olejem a vylijeme na dort. Opět dáme dort ztuhnout do lednice alespoň na 1 hodinku.

 

Dort skladujte ve formě a v lednici.

 

Dobrou chuť! :)

 

 

 

 

 

Sdílet na Facebooku
Please reload

© 2019, Happy healthy me, všechna práva vyhrazena.