Řepové lasagne s mozzarellou


Člověk by neřekl, že se dá ze dvou surovin udělat jídlo. A ono dá! Proto mám zdravý stravování ráda, nejen že je jednoduchý, ale taky je rychlý a barevný. O jaké dvě suroviny se jedná, už vám napověděl název receptu. A i když se jedná opravdu o jednoduchý recept, tady ho máte...

Suroviny na 2-3 porce:

asi 1 kg červené řepy

250 g mozzarelly (2 balení)

sůl, pepř, olivový olej, provensalské koření

Postup:

1. Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na tenké plátky (asi 3 mm).

2. Nachystáme si ohnivzdornou zapékací mísu s víkem a dno pokapeme lehce olivovým olejem.

3. Na dno mísy skládáme řepová kolečka, aby nám tam nevznikla ani jedna skulinka a potom na ni nadrobíme asi 1/3 mozzarelly. Tuto vrstvu osolíme, opepříme a posypeme provensalským kořením.

4. Tento postup opakujeme ještě 2x.

5. Lasagne pečeme na 200°C cca 50 minut. V ohnivzdorné mísy bude voda z řepy, tu můžeme z mísy vylít.

Opravdu jednoduchá večeře, kterou máte hotovou za pár minut.

Tak vzhůru do toho.

© 2020, Happy healthy me, všechna práva vyhrazena.