
Člověk by neřekl, že se dá ze dvou surovin udělat jídlo. A ono dá! Proto mám zdravý stravování ráda, nejen že je jednoduchý, ale taky je rychlý a barevný. O jaké dvě suroviny se jedná, už vám napověděl název receptu. A i když se jedná opravdu o jednoduchý recept, tady ho máte...
Suroviny na 2-3 porce:
asi 1 kg červené řepy
250 g mozzarelly (2 balení)
sůl, pepř, olivový olej, provensalské koření
Postup:
1. Červenou řepu oloupeme a nakrájíme na tenké plátky (asi 3 mm).
2. Nachystáme si ohnivzdornou zapékací mísu s víkem a dno pokapeme lehce olivovým olejem.
3. Na dno mísy skládáme řepová kolečka, aby nám tam nevznikla ani jedna skulinka a potom na ni nadrobíme asi 1/3 mozzarelly. Tuto vrstvu osolíme, opepříme a posypeme provensalským kořením.
4. Tento postup opakujeme ještě 2x.
5. Lasagne pečeme na 200°C cca 50 minut. V ohnivzdorné mísy bude voda z řepy, tu můžeme z mísy vylít.
Opravdu jednoduchá večeře, kterou máte hotovou za pár minut.
Tak vzhůru do toho.
