
Suroviny:
Na korpus:
150 g vlašských ořechu
160 g bílý jogurt Skyr
50 g rýžové mouky
2 vejce
60 g datlové pasty
50 ml šťávy z pomeranče (1/2 pomeranče)
2 lžíce medu
1,5 lžičky jedlé sody
špetka soli
Na krém:
500 g měkkého tvarohu (2 vaničky)
asi 130 g ovoce podle chuti nebo akci v supermarketu (jahody, borůvky, maliny)
2 lžíce medu
Na ozdobení:
Ořechy
Postup:
1. Rozmixujeme si vlašské ořechy na mouku a smícháme je s rýžovou moukou, špetkou soli a jedlou sodou.
2. Oddělíme si žloutky od bílků a smícháme je (žloutky) s medem, pastou a se směsí ze sypkých surovin.
3. Do těsta nalijeme šťávu z půlky pomeranče a důkladně těsto promícháme.
4. Vyšleháme z bílků tuhý sníh a opatrně vmícháme do těsta.
5. Korpus pečeme v předem vyhřáté troubě na 170 °C cca 25 minut, musíme vytáhnout suchou špejli.
6. Zatímco se peče korpus připravíme si krém. Rozmixujeme ovoce a smícháme ho s tvarohem a medem. Dáme ztuhnout do lednice, než nám korpus vychladne.
7. Potom korpus rozdělíme podélně na dvě poloviny, natřeme krémem uprostřed a potom i boky a vrch dortu.
8. Posypeme okraje oříšky nebo zdobíme podle svého gusta :)
9. Dáme ztuhnout do lednice.
