Valentýnský Fit Dortík

2/11/2019

 

 

Suroviny:

 

Na korpus:

150 g vlašských ořechu

160 g bílý jogurt Skyr

50 g rýžové mouky

2 vejce

60 g datlové pasty

50 ml šťávy z pomeranče (1/2 pomeranče)

2 lžíce medu

1,5 lžičky jedlé sody

špetka soli

 

Na krém:

500 g měkkého tvarohu (2 vaničky)

asi 130 g  ovoce podle chuti nebo akci v supermarketu (jahody, borůvky, maliny)

2 lžíce medu

 

Na ozdobení:

Ořechy

 

Postup:

 

1. Rozmixujeme si vlašské ořechy na mouku a smícháme je s rýžovou moukou, špetkou soli a jedlou sodou.

 

2. Oddělíme si žloutky od bílků a smícháme je (žloutky) s medem, pastou a se směsí ze sypkých surovin. 

 

3. Do těsta nalijeme šťávu z půlky pomeranče a důkladně těsto promícháme.

 

4. Vyšleháme z bílků tuhý sníh a opatrně vmícháme do těsta.

 

5. Korpus pečeme v předem vyhřáté troubě na 170 °C cca 25 minut, musíme vytáhnout suchou špejli.

 

6. Zatímco se peče korpus připravíme si krém. Rozmixujeme ovoce a smícháme ho s tvarohem a medem. Dáme ztuhnout do lednice, než nám korpus vychladne.

 

7. Potom korpus rozdělíme podélně na dvě poloviny, natřeme krémem uprostřed a potom i boky a vrch dortu.

 

8. Posypeme okraje oříšky nebo zdobíme podle svého gusta :)

 

9. Dáme ztuhnout do lednice.

 

 

 

Tags:

Sdílet na Facebooku
Please reload

© 2019, Happy healthy me, všechna práva vyhrazena.