Makové koláče

2/5/2019

Suroviny:

 

Na těsto:

350 g hladké špaldové mouky

150 g polohrubé celozrnné mouky

220 ml vlažného rýžového mléka

120 g měkkého tvarohu

5 g sušeného droždí

40 g březového cukru

1 vejce 

špetka soli

 

Na náplň:

150 g mletého máku

2 lžíce měkkého tvarohu

2,5 lžíce medu

3 lžíce rýžového mléka

 

Na drobenku:

Asi hrst vlašských ořechů a 3 lžíce ovesných vloček

1,5 lžíce medu

 

1-2 vejce na potření koláčů

 

Pozn.: rýžové mléko jsem používala, protože je sladké.

 

Postup:

 

Ideálně si těsto připravíme v domácí pekárně, pokud máte. Pokud ne zpracujeme těsto z uvedených surovin a necháme kynout asi hodinku na teplém místě. 

 

Smícháme suroviny na náplň a připravíme i drobenku. Ta vznikne rozmixováním vloček, ořechů a medu.

 

Z těsta si uděláme menší kuličky a dáme je na plech s pečícím papírem (popř. na plech vymazaný máslem). Pomocí sklenice kuličku rozmáčkneme, aby vznikla placka s okrajem cca 1 cm. Necháme ještě na plechu trošku nakynout (asi 10 minut). Na těsto dáme makovou náplň, posypeme drobenkou a potřeme vajíčkem.

 

Pečeme na 160 °C asi 15 min do zlatova.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sdílet na Facebooku
Please reload

© 2019, Happy healthy me, všechna práva vyhrazena.