
Na masové kuličky:
cca 400 g hovězího mletého
1 střední cibule
1 vejce
3 lžíce mléka
2 lžíce špaldové mouky
stroužek česneku
sůl, pepř, bazalka
asi 125 g mozzarelly
Na obalení:
špaldová mouka
vejce
ovesné jemné vločky
Na zeleninové pyré:
mražený hrášek a mrkev 1:1
2 lžíce mléka
1 lžíce řepkového oleje
sůl, pepř
Postup:
Do mísy dáme mleté maso, vejce, mléko, mouku, česnek, sůl, pepř a bazalku. Na kapce oleje si na pánvi osmahneme cibulku do zlatova a přidáme do mísy k masu. Směs pečlivě zamícháme a nakrájíme mozzarellu na kostečky.
Potom z masa uděláme kuličky a do nich vtlačíme mozzarellu. Karbanátky obalíme a dáme na pečící papír. Pečeme je na 200 °C 10 minut z jedné strany a 10 minut z druhé.
Mezitím si uděláme hráškovo-mrkvové pyré. Uvaříme mrkev a hrášek do měkka, slijeme a rozmixujeme do hladka. Přidáme mléko a olej na zjemnění a dochutíme solí a pepřem.
Dobrou chuť :)