Masové karbanátky s mozzarellou a zeleninové pyré

1/31/2019

 

 

Na masové kuličky:

 

cca 400 g hovězího mletého 

1 střední cibule

1 vejce

3 lžíce mléka

2 lžíce špaldové mouky

stroužek česneku

sůl, pepř, bazalka

asi 125 g mozzarelly

 

Na obalení:

 

špaldová mouka

vejce

ovesné jemné vločky

 

Na zeleninové pyré:

 

mražený hrášek a mrkev 1:1

2 lžíce mléka

1 lžíce řepkového oleje

sůl, pepř

 

 

 

 

Postup:

 

Do mísy dáme mleté maso, vejce, mléko, mouku, česnek, sůl, pepř a bazalku. Na kapce oleje si na pánvi osmahneme cibulku do zlatova a přidáme do mísy k masu. Směs pečlivě zamícháme a nakrájíme mozzarellu na kostečky. 

 

Potom z masa uděláme kuličky a do nich vtlačíme mozzarellu. Karbanátky obalíme a dáme na pečící papír. Pečeme je na 200 °C 10 minut z jedné strany a 10 minut z druhé.

 

Mezitím si uděláme hráškovo-mrkvové pyré. Uvaříme mrkev a hrášek do měkka, slijeme a rozmixujeme do hladka. Přidáme mléko a olej na zjemnění a dochutíme solí a pepřem.

 

Dobrou chuť :)

Sdílet na Facebooku
Please reload

© 2019, Happy healthy me, všechna práva vyhrazena.