
Suroviny:
Na korpus:
370 g uvařené cizrny
3 vejce
110 g medu
70 g holandského kakaa
70 g hořké čokolády (min. 70%)
1 větší banán
2 lžičky jedlé sody
150 ml vody
špetka soli
kapka oleje/másla na vytření formy
Na krém:
250 g tvarohu
2 lžíce medu
2 lžíce holanského kakaa
Postup:
Cizrnu propláchneme, necháme namočenou alespoň 12 hodin ve vodě a uvaříme ji do měkka. Po vychladnutí ji rozmixujeme společně s vodou. K cizrně přidáme rozmačkaný banán, kakao, jedlou sodu a špetku soli. Vyšleháme vejce s medem do pěny a smícháme se směsí z cizrny. Nakonec rozpustíme čokoládu ve vodní lázni a vmícháme do těsta.
Vytřeme formu kapkou oleje/másla a vysypeme ji kakaem. Korpus pečeme na 180 °C 35-40 minut. Z hotového těsta musíme vytáhnout suchou špejli.
Krém připravíme z tvarohu, medu a karobu a potíráme jej na vychladlý dort. Posypeme kakaem nebo nazdobíme podle sebe a dáme jej ztuhnout do lednice.
Opravdu nepoznáte, že je dort z cizrny a pochutná si na něm opravdu každý. Je neskutečně vláčný! :-)
