Cizrnový čoko dort

1/21/2019

 

 

 

Suroviny:

 

Na korpus:

370 g uvařené cizrny

3 vejce

110 g medu

70 g holandského kakaa

70 g hořké čokolády (min. 70%)

1 větší banán

2 lžičky jedlé sody

150 ml vody

špetka soli

kapka oleje/másla na vytření formy

 

Na krém:

250 g tvarohu

2 lžíce medu

2 lžíce holanského kakaa

 

 

 

 

Postup:

 

Cizrnu propláchneme, necháme namočenou alespoň 12 hodin ve vodě a uvaříme ji do měkka. Po vychladnutí ji rozmixujeme společně s vodou. K cizrně přidáme rozmačkaný banán, kakao, jedlou sodu a špetku soli. Vyšleháme vejce s medem do pěny a smícháme se směsí z cizrny. Nakonec rozpustíme čokoládu ve vodní lázni a vmícháme do těsta.

 

Vytřeme formu kapkou oleje/másla a vysypeme ji kakaem. Korpus pečeme na 180 °C 35-40 minut. Z hotového těsta musíme vytáhnout suchou špejli.

 

Krém připravíme z tvarohu, medu a karobu a potíráme jej na vychladlý dort. Posypeme kakaem nebo nazdobíme podle sebe a dáme jej ztuhnout do lednice.

 

Opravdu nepoznáte, že je dort z cizrny a pochutná si na něm opravdu každý. Je neskutečně vláčný! :-)

 

 

 

 

 

 

Sdílet na Facebooku
Please reload

© 2019, Happy healthy me, všechna práva vyhrazena.