
Suroviny:
Na těsto:
450 g hladké špaldové mouky
180 ml vlažné vody
1 vejce
1 sáček sušeného droždí
50 g másla nebo kokosového oleje
30 g březového cukru
špetka soli
Náplň:
80 g mletých ovesných vloček
250 g Ricotty (já kupovala v Lídlu)
80 g medu
20 g proteinu vanilka (nemusí být)
2 lžíce arašídového másla
3 lžíce skořice
vlašské nebo jiné oříšky
Postup:
Ideálně si těsto připravíme v domácí pekárně, pokud máte. Pokud ne zpracujeme těsto z uvedených surovin a necháme kynout asi hodinku na teplém místě. Mezitím si připravíme náplň. Rozmixujeme vločky, přidáme ricottu, medu, protein, arašídové máslo a skořici.
Po vykynutí těsta vyndáme z teplého místa (z pekárny) propracujeme prsty s troškou mouky a vyválíme plát tlustý asi 1 cm. Na plát těsta opatrně natíráme náplň a nakonec posypeme rozdrcenými vlašskými ořechy.

Potom plát ze širší strany opatrně rolujeme, aby vznikla roláda. Moc roládu neutahujeme, jinak nám suky nebudou při pečení držet tvar. Roládu krájíme na kolečka tloušťky 2-2,5 cm. Dáme do zapékací mísy kousek od sebe a necháme ještě na teplém místě kynout (cca 30 minut). Suky nám ještě nakynou, potom je lehce potřeme mlékem a konečně je dáme péct na cca 25 minut do zlatova na 180°C. Můžete ještě předtím posypat ořechy.

Při podávají jsem je ještě polívala javorovým sirupem. Nejlepší jsou první den.
Tak se pusťte do toho. Mňam!

