Fit skořicové suky

1/9/2019

 

 

Suroviny:

 

Na těsto:

450 g hladké špaldové mouky

180 ml vlažné vody

1 vejce

1 sáček sušeného droždí

50 g másla nebo kokosového oleje

30 g březového cukru

špetka soli

 

Náplň:

80 g mletých ovesných vloček

250 g Ricotty (já kupovala v Lídlu)

80 g medu

20 g proteinu vanilka (nemusí být)

2 lžíce arašídového másla

3 lžíce skořice

vlašské nebo jiné oříšky

 

 

 

 

Postup:

 

Ideálně si těsto připravíme v domácí pekárně, pokud máte. Pokud ne zpracujeme těsto z uvedených surovin a necháme kynout asi hodinku na teplém místě. Mezitím si připravíme náplň. Rozmixujeme vločky, přidáme ricottu, medu, protein, arašídové máslo a skořici.

 

Po vykynutí těsta vyndáme z teplého místa (z pekárny) propracujeme prsty s troškou mouky a vyválíme plát tlustý asi 1 cm. Na plát těsta opatrně natíráme náplň a nakonec posypeme rozdrcenými vlašskými ořechy.

 

 

 

 

Potom plát ze širší strany opatrně rolujeme, aby vznikla roláda. Moc roládu neutahujeme, jinak nám suky nebudou při pečení držet tvar. Roládu krájíme na kolečka tloušťky 2-2,5 cm. Dáme do zapékací mísy kousek od sebe a necháme ještě na teplém místě kynout (cca 30 minut). Suky nám ještě nakynou, potom je lehce potřeme mlékem a konečně je dáme péct na cca 25 minut do zlatova na 180°C. Můžete ještě předtím posypat ořechy.

 

 

 

Při podávají jsem je ještě polívala javorovým sirupem. Nejlepší jsou první den.

 

Tak se pusťte do toho. Mňam!

 

 

 

 

 

 

 

 

Tags:

Sdílet na Facebooku
Please reload

© 2019, Happy healthy me, všechna práva vyhrazena.