Zdravé perníčky

11/22/2018

 

 

Suroviny:

 

325 g špaldové mouky

100 g kokosového cukru

50 g tekutého medu

25 g kokosového oleje/másla

2 vejce + 1 na potření

1 lžička jedlé sody

2 lžičky perníkového koření

Ze zmiňovaných surovin vytvoříme těsto, které pečlivě propracujeme pomocí rukou. Nejlépe těsto uložíme do lednice ve fólií do druhého dne. Z těsta tvoříme plát cca 3-4 mm vysoký. Pečeme v předehřátě troubě na 220 stupňů 8-10 minut. Ihned po vytažení potřeme rozšlehaným vajíčkem. Po vychladnutí zdobíme min. 80% kvalitní hořkou čokoládou! 

 

PS: nechat uležet a nesníst do Vánoc :)

Sdílet na Facebooku
Please reload

© 2019, Happy healthy me, všechna práva vyhrazena.