
Suroviny na 2 velké porce:
200-250 g cizrny Lagris v neuvařeném stavu
250 g sýru Ricotta
80 g nastrouhaného sýru Gouda
Hrst baby špenátu
1 střední červená cibule
1 stroužek česneku
provensalské koření, sůl, pepř
kapka řepkového oleje
Příloha: opečená celozrnná tortilla
Postup:
Cizrnu propláchneme a necháme namočenou ve vodě asi 12 hodin, druhý den ji vaříme do změknutí. Na kapce oleje osmahneme do zlatava najemno nakrájenou cibulku, potom přidáme nakrájený špenát a česnek, koření, sůl a pepř. Po 4 minutách přidáme Ricottu a nastrouhanou Goudu. Podle toho, jak chceme omáčku hustou, přidáme vodu a nakonec i uvařenou cizrnu. Omáčku ochutnáme a popř. ještě dosolíme nebo dochutíme.
Opečeme si tortillu na pánvi nebo třeba na grilu a podáváme teplé.
V.
