Špenátovo-sýrová omáčka s cizrnou


Suroviny na 2 velké porce:

200-250 g cizrny Lagris v neuvařeném stavu

250 g sýru Ricotta

80 g nastrouhaného sýru Gouda

Hrst baby špenátu

1 střední červená cibule

1 stroužek česneku

provensalské koření, sůl, pepř

kapka řepkového oleje

Příloha: opečená celozrnná tortilla

Postup:

Cizrnu propláchneme a necháme namočenou ve vodě asi 12 hodin, druhý den ji vaříme do změknutí. Na kapce oleje osmahneme do zlatava najemno nakrájenou cibulku, potom přidáme nakrájený špenát a česnek, koření, sůl a pepř. Po 4 minutách přidáme Ricottu a nastrouhanou Goudu. Podle toho, jak chceme omáčku hustou, přidáme vodu a nakonec i uvařenou cizrnu. Omáčku ochutnáme a popř. ještě dosolíme nebo dochutíme.

Opečeme si tortillu na pánvi nebo třeba na grilu a podáváme teplé.

V.

© 2020, Happy healthy me, všechna práva vyhrazena.