
1. Granola s javorovým sirupem:
250 g jemných ovesných vloček
50 g mandlí
50 g vlašských ořechů
(popř. jiných ořechů)
4 lžíce javorového sirupu
1 lžíce skořice
2. Jablečná granola:
250 g jemných ovesných vloček
1 velké nastrouhané jablko
50 g mandlí
50 g vlašských ořechů
(popř. jiných ořechů nebo třeba semínka)
4 lžíce medu
1 lžíce skořice
3. Banánová granola
250 g jemných ovesných vloček
1 velký namačkaný banán
50 g mandlí
50 g vlašských ořechů
(popř. jiných ořechů)
4 lžíce medu
1 lžíce kokosu
4. Kokosová granola
250 g jemných ovesných vloček
50 g mandlí
50 g vlašských ořechů
(popř. jiných ořechů)
4 lžíce medu sirupu
3 lžíce kokosu
5. Kakaová granola
250 g jemných ovesných vloček
50 g mandlí
50 g vlašských ořechů
(popř. jiných ořechů)
4 lžíce medu sirupu
3 lžíce kakaa (já použila přírodní karob)
Postup:
Postup je jednoduchý. Potřebujete k tomu pouze misku na smíchání všech surovin, plech s pečícím papírem a troubu. Granolu rozprostřeme na pečící papír a pečeme v předem vyhřáté troubě na 170°C asi 25 minut. Občas ji můžete během pečení zkontrolovat a promíchat, aby se nepřipálila.
Někdo do granoly přidává i kokosový olej, je na vás jestli jej tam přidáte, mně to přijde zbytečné. Stejně tak můžete přidat do granoly skoro cokoliv (sušené ovoce, semínka…), je to na vás.
Je to jednoduchý, rychlý, ušetříte a hlavně je domácí granola zdravější než kupované s přidaným cukrem!
Zkusíte nějakou?
PS: U mě vede jablečná :-)
