Polévka z červené čočky a kari

11/7/2018

 

 

Polévky k podzimu prostě patří a u nás jsou nejoblíbenější ty luštěninové. Máme je rádi nejenom kvůli chuti, ale taky proto, že luštěniny jsou výborným zdrojem bílkovin. Já se tentokrát rozhodla zkusit něco ne tak obyčejného, jako je klasická hrstková polévka a sáhla po červené čočce.

 

 

 

 

Suroviny:

 

300 g červené čočky Lagris (v neuvařeném stavu)

390 g krájených rajčat od Podravky

1 červená cibule

1 stroužek česneku

hrst zelených fazolek

kousek celeru

1 lžíce oleje

2 lžíce kari koření

Sůl, pepř, mletý kmín, bobkový list

 

Postup:

 

Cibuli a celer nakrájíme na drobno - nebo použijte mixér jako já. Dáme do většího hrnce s olejem a restujeme do zlatava. Potom přidáme i nakrájený česnek, fazolky, neuvařenou čočku, kari, pepř, kmín a restujeme asi 3 minutky. Po třech minutách přidejte bobkový list, krájená rajčata a asi 0,75 l vody, ale může být i vody víc. Záleží na tom, jak budete chtít polévku hustou.

 

Nakonec dosolte, popř. dochuťte podle sebe a podávejte třeba s čerstvou bazalkou nebo cibulí jako já.

 

Dobrou chuť.

Sdílet na Facebooku
Please reload

© 2020, Happy healthy me, všechna práva vyhrazena.