Dýňové noky s ricottovou omáčkou


Suroviny

Na noky:

Cca 700 g dýně hokkaido

200 g celozrnné hladké mouky

Sůl, pepř, sušená bazalka

Na omáčku:

1 kelímek ricotty

1 větší stroužek česneku

½ menší cibule

Kapka oleje

Provensalské koření, sůl, pepř

Dýni rozkrájíme na větší čtverečky (nemusíme ji loupat), dáme ji na pečící papír, osolíme, opepříme a posypeme bazalkou. Dýni pečeme na 200°C asi 40 minut. Potom ji dáme do mixéru a rozmixujeme na kaši. Do mísy si dáme mouku a rozmixovanou dýni a pomocí rukou vytvoříme těsto. Necháme jej alespoň 20 minut zabalené v potravinové fólii v lednici a připravíme suroviny na omáčku.

Na rozehřáté pánvi s kapkou oleje osmahneme cibulku do zlatava. Potom přidáme česnek a restujeme ještě asi minutku. Potom dáme na pánev ricottu a necháme ji rozehřát. Omáčku dochutíme solí, pepřem a provensalským kořením. Nakonec podle potřeby přidáme do omáčky vodu, záleží na tom, jak chcete mít omáčku hustou. Doporučuji kolem 150-200 ml.

Přeji dobrou chuť 😊

© 2020, Happy healthy me, všechna práva vyhrazena.