
Suroviny
Na noky:
Cca 700 g dýně hokkaido
200 g celozrnné hladké mouky
Sůl, pepř, sušená bazalka
Na omáčku:
1 kelímek ricotty
1 větší stroužek česneku
½ menší cibule
Kapka oleje
Provensalské koření, sůl, pepř
Dýni rozkrájíme na větší čtverečky (nemusíme ji loupat), dáme ji na pečící papír, osolíme, opepříme a posypeme bazalkou. Dýni pečeme na 200°C asi 40 minut. Potom ji dáme do mixéru a rozmixujeme na kaši. Do mísy si dáme mouku a rozmixovanou dýni a pomocí rukou vytvoříme těsto. Necháme jej alespoň 20 minut zabalené v potravinové fólii v lednici a připravíme suroviny na omáčku.
Na rozehřáté pánvi s kapkou oleje osmahneme cibulku do zlatava. Potom přidáme česnek a restujeme ještě asi minutku. Potom dáme na pánev ricottu a necháme ji rozehřát. Omáčku dochutíme solí, pepřem a provensalským kořením. Nakonec podle potřeby přidáme do omáčky vodu, záleží na tom, jak chcete mít omáčku hustou. Doporučuji kolem 150-200 ml.
Přeji dobrou chuť 😊
