Quinoa salát ve sladko-kyselém nálevu

Suroviny na 2 větší porce:

2-3 ks kuřecích prsou

Hnědá nebo bílá quinoa Lagris

Cherry rajčátka

Rukola

Polníček

Koření Natur od Podravky

Med, balzamikový ocet

Troška oleje

Sůl, pepř

Postup:

Uvaříme quinou podle návodu a mezitím si opláchneme kuřecí prsa, nakrájíme je na malé kousky a lehce nasolíme a opepříme. Potom ještě posypeme kořením Natur od Podravky (pokud nemáte, použijte koření podle chuti). Na pánvi orestujeme kuřecí kousky a nachystáme si zeleninu. Já použila polníček, rukolu a cherry rajčátka.

Po uvaření a vychladnutí quinoy ji smícháme se zeleninou a dochutíme to medem a balzamikovým octem. Salát tak bude mít sladko-kyselou chuť, aniž byste ho dochucovali cukrem a octem.

Při podávání dáme na salát kuřecí kousky. Nechte si chutnat!

© 2020, Happy healthy me, všechna práva vyhrazena.