Proteinové bezlepkové kokosky

Protože mi někteří z vás psali o bezlepkové recepty, tak budu nově přidávat i takové. A jednou! Až jich bude víc, budou mít bezlepkové recepty i svoji záložku na mém webu. To vám tady slibuju. Celiakie je opravdu těžké onemocnění a tak budu ráda, když to budu moci někomu aspoň trošku ulehčit :-). V receptu vždy uvedu do závorky také alternativu surovin pro ostatní.

Suroviny:

70 g rýžové mouky (ovesných vloček)

70 g strouhaného kokosu + kokos na obalení

30 g karobového prášku nebo kvalitního kakaa

30 g vanilkového proteinového prášku

40 g másla nebo kokosového tuku

40 g medu

Postup:

Pokud si chcete udělat bezlepkové kokosky, tak použijte rýžovou mouku. V opačném případě stačí sáhnout po ovesných vločkách a rozmixovat je na mouku. V míse smícháme mouku, kokos, karobový prášek/ kakao, vanilkový nebo jiný protein, med a rozehřáté máslo popř. kokosový tuk – záleží, čemu dáváte přednost.

Tuto směs opravdu pečlivě promícháme a zapojíme do toho i ruce. Po promíchání ze směsi tvarujeme válečky, půjde to těžce a musíte je silou stlačit. Já se snažila přidat co nejméně tuku – aby byly kokosky FIT , že jo! Pokud vám to nepůjde ani velkou silou, přidejte si ještě trošku másla/kokosového tuku. Válečky obalujeme v kokosu ihned po stlačení a necháme ztuhnout v lednici.

Já mám jeden druh na Vánoce jasný! A co vy? :-)

© 2020, Happy healthy me, všechna práva vyhrazena.