Fitness Apple Pie


Suroviny:

Na těsto:

250 g měkkého tvarohu ve vaničce

2 lžíce kokosového cukru

2 vejce

cca 200 g hladké celozrnné mouky

Potravinové fólie

Na náplň:

700 g nakrájených sladkých jablek na měsíčky

1 lžíce skořice

Hrst drcených oříšků (lískové, vlašské, kešu..)

Špetka nastrouhaného muškátového oříšku

Nejdříve si připravíme těsto a to tak, že vyšleháme vejce s cukrem a potom přidáme tvaroh. Promícháme a začneme postupně přimíchávat mouku. Těsto promícháme nejlépe pomocí dlaní, nakonec z něj uděláme kuličku, zabalíme do potravinové fólie a necháme asi 30 minut v lednici.

Mezitím si připravíme náplň. Jablka nakrájíme na měsíčky (komu by vadila slupka, může je oloupat), dáme je do hrnce s troškou vody a povaříme je asi 8 minut. Vodu odlejeme - ale necháme ji na pokapání těsta. Do jablek přidáme skořici, drcené oříšky (já dávala lískové) a trošku muškátového oříšku. Jelikož jsem používala sladká jablka ze zahrádky, nemusela jsem je vůbec doslazovat. Pokud chcete můžete přidat do jablíček třeba med.

Vytáhneme těsto z lednice a odřízneme z něj 2/3. Tuto část rozválíme pomocí válečku a mouky na placku, která je o něco větší než naše forma. Pokud se vám těsto roztrhne, nezoufejte a zkuste jej vyválet znovu. I mně se ve dvou částech roztrhlo, uloupla jsem kus těsta jinde a na trhlinu vložila ,,záplatu“😊.

V tuto chvíli tedy máte těsto ve formě a máte z něj i okraj koláče. Jablka naskládejte na těsto a polejte troškou šťávy, koláč pak bude vláčnější. Nakonec zbylé těsto také vyválejte a rozkrájejte ho na pásky, ty pak dejte přes naskládaná jablíčka.

V předehřáté troubě na 190°C pečte na 25 minut. Koláč bude na povrchu zlatavý.

© 2020, Happy healthy me, všechna práva vyhrazena.