Bezlepkové karbanátky z quinoy

10/1/2018

Přidávám další recept z quinoy, protože tuto superpotravinu jsem si opravdu oblíbila. Nejenže je výborným zdrojem bílkovin, ale také je přirozeně bezlepková a je výbornou alternativou kuskusu nebo třeba rýže.

 

Tyto karbanátky si můžete udělat k obědu, ale klidně je i posvačit nebo posnídat, jako jsme to udělali my :-)

 

 

Suroviny (na 2 plechy karbanátků):

 

80 g bílé quinoy Lagris v suchém stavu

cca 80 g rýžové mouky

3 větší mrkve

1/2 menšího celeru

1x mozzarella

100 g kvalitní šunky

hrst baby špenátu

2 lžičky bazalkového pesta nebo bazalky

3 vejce

lžíce mléka

sůl, pepř

 

 

 

Postup:

 

Uvaříme quinou podle návodu. V mixéru rozmixujeme mrkev s celerem na malé kousky, a potom přidáme i mozzarellu a špenát. V míse vyšleháme vejce s mlékem, přidáme nastrouhanou zeleninu, šunku na kostečky, bazalkové pesto, uvařenou quinou, mouky, sůl a pepř. 

 

Směs důkladně promícháme a nachystáme si plech s pečícím papírem. Ze směsi pomocí dlaní vyválíme kuličky, položíme na pečící papír a prsty uděláme z kuliček placičky.

 

Karbanátky pečeme na 180°C cca 30 minut do zlatova.

 

Podávat můžete třeba s jogurtovým dipem, já ho udělala s bazalkovým pestem, česnekem, solí a pepřem.

 

Dobrou chuť!

 

 

 

 

 

 

 

Sdílet na Facebooku
Please reload

© 2020, Happy healthy me, všechna práva vyhrazena.