FIT drobenková buchta


Suroviny:

300 g celozrnné polohrubé mouky

100 g měkkého tvarohu

70 g kokosového cukru

1 vejce

4 lžíce řepkového oleje

2 lžíce medu

1 a půl lžíce karobu (kakaa)

1 lžíce skořice

1/2 sáčku kypřícího prášku

Na náplň:

400 g měkkého tvarohu z vaničky

cca 120 ml mléka

30 g - 50 g kokosového cukru (podle chuti)

25 g proteinu (vanilka)

1 vejce

Postup:

V misce si smícháme mouku, kokosový cukr, skořici, kypřící prášek, med, řepkový olej 1 vejce a 100 g měkkého tvarohu. Tuto směs propracujeme pečlivě, ideálně prsty. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a do druhé přidáme kakao (karob) a opět pečlivě propracujeme prsty. Pokud použijete karob jako já, ten barevný rozdíl nebude ve výsledku tolik vidět, jak by měl.

Připravíme si náplň z tvarohu a to tak, že smícháme tvaroh s proteinem, kokosovým cukrem, vejcem a nakonec přilijeme mléko. Vznikne nám poměrně řidší směs.

Polovinu těsta (drobenky) s kakaem dáme na menší plech s pečícím papírem a rozdrobíme po celé ploše. Na drobenku nalejeme opatrně tvarohovou náplň (klidně až do okrajů) a na náplň rozdrobíme zbytek světlé drobenky.

Pečeme na 180 stupňů 25-30 minut.

© 2020, Happy healthy me, všechna práva vyhrazena.