Boloňská s těstovinami a mozzarellou

Suroviny na 4 porce:

asi 350 g kvalitního mletého hovězího masa

2 střední mrkve

1 větší cibule

1 lžíce řepkového oleje

1 krabička krájených rajčat Podravka (390 g)

2 menší stroužky česneku

Sůl, pepř, bazalka

Příloha:

Celozrnné těstoviny 400 – 500 g

Mozzarella

Postup:

Mrkev ostrouháme, cibuli oloupeme a obojí nakrájíme najemno - pro zjednodušení můžete pomalu a lehce rozmixovat jako já. Na pánvi s olejem restujeme do změknutí mrkve a potom přidáme mleté maso. Na pánvi jej osolíme, opepříme a vařečkou se jej snažíme rozdělit od sebe na malé kousky. Až je maso opečené z obou stran, přidáme česnek a zalijeme krájenými rajčaty Podravka. Necháme pod pokličkou vařit cca 15 minut na mírném ohni. V případě potřeby můžete podlít vodou, já nemusela.

Podáváme s celozrnnými těstovinami a nadrobenou mozzarellou.

Dobrou chuť.

© 2020, Happy healthy me, všechna práva vyhrazena.