
Suroviny na 4 porce:
asi 350 g kvalitního mletého hovězího masa
2 střední mrkve
1 větší cibule
1 lžíce řepkového oleje
1 krabička krájených rajčat Podravka (390 g)
2 menší stroužky česneku
Sůl, pepř, bazalka
Příloha:
Celozrnné těstoviny 400 – 500 g
Mozzarella
Postup:
Mrkev ostrouháme, cibuli oloupeme a obojí nakrájíme najemno - pro zjednodušení můžete pomalu a lehce rozmixovat jako já. Na pánvi s olejem restujeme do změknutí mrkve a potom přidáme mleté maso. Na pánvi jej osolíme, opepříme a vařečkou se jej snažíme rozdělit od sebe na malé kousky. Až je maso opečené z obou stran, přidáme česnek a zalijeme krájenými rajčaty Podravka. Necháme pod pokličkou vařit cca 15 minut na mírném ohni. V případě potřeby můžete podlít vodou, já nemusela.
Podáváme s celozrnnými těstovinami a nadrobenou mozzarellou.
Dobrou chuť.
