
Suroviny na 2 větší porce:
2 ks kuřecích prsou
asi 250 g rýžových nudlí
½ střední hlávky červeného zelí
2 větší mrkve
1 cibule
2 stroužky česneku
100 g černé čočky Lagris
tmavá sójová omáčka
řepkový olej, sůl, pepř
Postup:
Rýžové nudle uvaříme podle návodu, kuřecí maso opláchneme, nakrájíme ho na malé nudličky, osolíme a opepříme. Cibulku nakrájíme na proužky, osmahneme do zlatova na trošce oleje, potom k ní přidáme kuřecí kousky a taky trošku sójové omáčky.
Čočku uvaříme do měkka podle návodu. Zelí a mrkev nakrájíme na proužky, dáme na pánev s troškou oleje, vody a sójové omáčky. Pod poklicí pečeme do změknutí. Nakonec přidáme česnek nakrájený na kolečka a pečeme asi 3 minutky, dokud nezavoní.
Na další pánvi opečeme nudle a smícháme je s masem a zeleninou. Podle chuti ještě dosolíme a dopepříme. Při podávaní zdobíme černou čočkou.
