
Suroviny na dvě větší porce:
2x kuřecí stehna
3x mrkev
1x menší cuketa
3x brambory
1x cibule
trošku oleje na zeleninu
koření Podravka na grilovanou zeleninu
Marináda na kuřecí stehna:
2x lžíce řepkový olej
1x lžíce sójová omáčka
1x lžíce plnotučná hořčice
1x lžička mleté papriky
sůl, pepř
Postup:
Kuřecí stehna si naložíme alespoň na 5 hodin do marinády.
Zeleninu očistíme, oloupeme a nakrájíme na kousky. Dáme ji na plech s pečícím papírem, jemně pokapeme olejem (řepkový, olivový) a podlijeme troškou vody
Na zeleninu položíme kuřecí naložená stehna a potřeme je zbylou marinádou.
Pečeme v předem vyhřáté troubě na 220°C cca 40 minut. Kontrolujeme, aby se nám voda úplně neodpařila, případně vodu přilijeme. Posledních 10 minut jsem troubu přepnula na funkci horkovzduch, aby se vytvořila na stehýnkách křupavá kůžička.
Před podáváním jsem z plechu odlila vodu, která mi v zelenině zůstala. Zeleninu jsem nakonec posypala kořením od Podravky na grilovanou zeleninu.
A teď už dobrou chuť :-)


